• 051 77 33 77
 • Dostava v 2 dneh
 • Brezplačna poštnina nad 50 EUR nakupa

POLITIKA ZASEBNOSTI

Ker se zavedamo pomena zasebnosti in varnosti osebnih podatkov, v podjetju Medican Lab d.o.o. uporabljamo ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih in drugih zaupnih podatkov.

 

 

Zbiranje in uporaba osebnih podatkov

 

Katere informacije o vas hranimo?

Osebni podatki pomeni katerokoli informacijo, ki lahko določi posameznika. Med osebne podatke spadajo na primer vaše ime, elektronski naslov, naslov bivališča, zaposlitev, rojstni datum in podobno. V podjetju Medican Lab d.o.o. zbiramo le osebne podatke, ki ste jih sami posredovali in ki ji potrebujemo za opravljanje naše storitve. Ti podatki so del naslednji zbirk osebnih podatkov:

 • evidenca o kupcih v spletni trgovini (ime in priimek, naslov, telefonska številka in e-mail)
 • evidenca o registriranih uporabnikih v spletni trgovini (uporabniško ime, geslo, ime in priimek, naslov, telefonska številka in e-mail, zgodovina nakupov)
 • evidenca o prijavljenih na e-novice (ime in priimek, e-mail)

Vaše osebne podatke hranimo, uporabljamo oziroma prenašamo samo v skladu s posameznikovo privolitvijo in/ali za izvedbo naročila v spletni trgovini. V kolikor ni z zakonom določeno drugače, imate možnost kadar koli pogledati, spremeniti ali izbrisati vaše podatke, ki jih hranimo.

 

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov

Osebne podatke posameznikov (fizičnih oseb) obdelujemo za namene izpolnjevanja svojih obveznosti iz pogodbenega razmerja. V okviru uveljavljanja pravic in izpolnjevanja pogodbenih obveznosti obdelujemo osebne podatke posameznikov za naslednje namene: pripravo ponudbe, sprejetje naročila, obdelavo naročila, odpošiljanje blaga, opravljaje poprodajnih storitev, aktivacijo uporabniškega imena, dostavo blaga in/ali dokumentacije, obveščanje o spremembi prodajnih pogojev, izvajanje sprememb naročniškega ali drugega pogodbenega razmerja, reševanje ugovorov ali reklamacij, morebitnih postopkov izterjave ter za druge namene potrebne za izvajanje ali sklepanje pogodbenega razmerja.

 

Osebne podatke obdelujemo tudi na podlagi privolitve posameznika, ki je bila dana tekom zajema osebnih podatkov. Ti podatki so ime in priimek ter e-mail naslov, ter se uporabljajo zgolj za namen obveščanja fizičnih oseb preko e-maila o naši ponudb, izdelkih, akcijski ponudbi in podobno. 

 

S kom delimo vaše podatke?

Vaše podatke ne dajemo v najem, ne prodajamo ali kakor koli drugače delimo z drugimi podjetji, brez da bi z njimi imeli sklenjeno ustrezno pogodbo o varstvu osebnih podatkov. Prizadevamo si, da imajo naši pogodbeni partnerji enak nivo varovanja podatkov kot mi. Glede na to, da naši obdelovalci delajo v našem imenu in na naš račun, smo mi polno odgovorni za to, kar oni delajo z našimi podatki.

 

Kako vaše podatke prenašamo in hranimo?

Skrbimo, da poteka obdelava vseh vaših osebnih podatkov znotraj Evropske unije. Vaše podatke hranimo v naših ali v podatkovnih sistemih podobdelovalec skladno z veljavno politiko hrambe. Kako dolgo jih hranimo je odvisno od zakonskih zahtev in poslovnih potreb in so definirane v internih aktih podjetja. Ko podatka več ne potrebujemo, ga iz svojih podatkovnih baz izbrišemo.

 

Uporaba osebnih podatkov za namene oglaševanja in trženja

Če izrecno privolite v uporabo vaših osebnih podatkov za namene oglaševanja in trženja, bomo vaše podatke shranili in uporabljali v te namene in sicer za pošiljanje novic, posebnih ponudb, novosti v naši ponudbi in podobno. Kakorkoli bi želeli prekiniti s prejemanjem tovrstnih sporočil, lahko znotraj vsakega prejetega e-maila z naše strani, najdete povezavo za odjavo od e-novic. Željo za prekinitev prejemanja novic nam lahko sporočite tudi na naš e-mail naslov: info@medicanlab.com

 

 

Pravice posameznikov

 

Pravica do izbrisa

Privolitev za nadaljnjo uporabo osebnih podatkov lahko kadar koli v celoti ali deloma umaknete. Takoj, ko bomo prejeli vašo zahtevo za preklic privolitve, bomo sprožili postopek izbrisa vaših podatkov in vas o uspešnem izbrisu tudi obvestili. Odjavo iz e-novic izvedete s klikom na gumb »Unsubscribe« v katerem koli e-mailu, ki ste ga prejeli z naše strani ali pa nam zahtevo za umik pošljete na e-mail naslov: info@medicanlab.com. Izbris uporabniškega računa iz naše spletne trgovine lahko zahtevate preko naše spletne strani: https://medicanlab.com/center-zasebnosti/, kjer izberete obrazec za izbris podatkov.

 

Pravica do vpogleda

Na vašo zahtevo vam bomo sporočili, če smo med vašimi obiski naše spletne strani in spletne trgovine zbrali vaše podatke in katere. Prosimo vas, da vsa svoja vprašanja naslovite na zgodnji povezavi: https://medicanlab.com/center-zasebnosti/, kjer izberete Zahtevaj podatke in izpolnite obrazec.

 

Pravica do popravka

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da brez nepotrebnega odlašanja popravimo napačne ali nepopolne podatke, ki jih v zvezi z njim obdelujemo. V primeru, da ugotovite, da so vaši podatki, ki jih obdelujemo, napačni, nam to sporočite preko obrazca na spletni strani: https://medicanlab.com/center-zasebnosti/

 

Pravica do ugovora

Pravico imate, da ugovarjate določenim vrstam obdelave osebnih podatkov.

Lahko nasprotujete določeni uporabi osebnih podatkov, če se ti podatki obdelujejo za druge namene, kot je potrebno za opravljanje naših storitev ali za izpolnjevanje zakonske obveznosti. Lahko tudi nasprotujete nadaljnji obdelavi osebnih podatkov po predhodnem soglasju. Če nasprotujete nadaljnji obdelavi osebnih podatkov, lahko to zmanjša možnosti za uporabo naših storitev.

 

Pravica do omejitve obdelave

Pravico imate zahtevati, da vaših osebnih podatkov, za določene namene, več ne obdelujemo. V tem primeru vaših podatkov v prihodnje ne bomo več uporabljali v namene, na katere se nanaša vaša prepoved.

 

Pravica do prenosljivosti podatkov

Pravico imate, da vam podatke, ki se nanašajo na vas posredujemo v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, vi pa jih lahko posredujete drugemu upravljavcu. Upoštevajte, da to velja le za podatke, ki smo jih dobili neposredno od vas.

 

Kako uveljaviti pravice?

V kolikor ni navedeno drugače, lahko pravice uveljavite na način, da nam pošljete navadno pošto ali elektronsko pošto na spodaj navedene naslove z naslednjimi podatki: ime in priimek, naslov, elektronski naslov ali telefonsko številko ter kakršenkoli dodatni identifikacijski kriterij, ki nam bo omogočal vašo nedvoumno identifikacijo.

Zahtevamo lahko tudi dodatne informacije, potrebne za potrditev vaše identitete. Zavrnemo lahko zahteve, ki so nerazumno ponavljajoče, pretirane ali očitno neutemeljene.

 

 

Samodejno shranjene informacije (neosebni podatki)

 

Ko dostopate na našo spletno stran, samodejno zberemo splošne podatke, ki niso povezani z vami osebno, npr. ime vašega ponudnika internetnih storitev (ali ime vašega podjetja, če dostopate iz službenega omrežja), spletne strani, ki ste jih obiskali v okviru naše spletne strani, informacije, ki so vas zanimale na naši spletni strani, datum in čas dostopa, operacijski sistem in različica brskalnika, ki ga uporabljate. Te informacije se zbirajo in analizirajo anonimno. Uporabimo jih izključno za izboljšanje privlačnosti, vsebine in funkcionalnosti naše spletne strani. Ti podatki se ne obdelujejo naprej in se ne posredujejo tretjim osebam.

 

Piškotki

Spletna stran in spletna trgovina beležita piškotke. Nekatere so obvezni za delovanje spletne strani in trgovine, nekatere pa lahko po želji vklopite oziroma izklopite.

 

Obvezni piškotki:

Tehnični:

 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Spletna trgovina (WooCommerce):

 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Ostale piškotke, ki se beležijo tekom obiska naše spletne strani in trgovine, si lahko ogledate na naši spletni strani, kjer opredelite vaše preference glede beleženja piškotkov: https://medicanlab.com/center-zasebnosti/, kjer izberete Nastavitve zasebnosti.

 

Google Analytics

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitve spletne analize podjetja Google, Inc. (»Google«). Storitev Google Analytics uporablja posebno obliko »piškotka«, tj. besedilno datoteko, ki je shranjena na vašem računalniku in omogoča analizo vaše uporabe spletne strani. Ti piškotki omogočajo, da štejemo obiske in vire prometa, zato lahko spremljamo in izboljšamo delovanje naše spletne strani.

 

Za izboljšanje naše spletne strani sledimo anonimnim uporabniškim informacijam:

 • _ga
 • _gid
 • _gat

 

 

Varovanje podatkov

 

Za zaščito vaših podatkov pred izgubo, spremembami, krajo ali dostopom nepooblaščenih tretjih oseb smo uvedli ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe.

 

 

Posodobitve in spremembe

 

Posamezne dele izjave o varovanju podatkov lahko kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremenimo ali posodobimo. Prosimo, da izjavo občasno preberete, da se seznanite z morebitnimi spremembami ali posodobitvami. V izjavi bomo navedli dan začetka veljavnosti izjave.

 

 

Kako nas lahko kontaktirate

 

Če imate kakšna vprašanja glede naše politike zasebnosti ali o vaših pravicah, nas kontaktirajte.

Elektronski naslov: info@medicanlab.com

Pregled košarice

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Kadar obiščete katero koli spletno mesto, lahko to shranjuje ali pridobi podatke o vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirajte svoje osebne storitve za piškotke.

Ti piškotki so obvezni za delovanje spletne strani in jih ni mogoče izklopiti in sistema.

Za uporabo te spletne strani uporabljamo naslednje tehnično zahtevane piškotke.
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Na spletni strani je tudi spletna trgovina. Da si stran lahko zapomni vaše izdelke v košarici in za obdelavo naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ta piškotka sta obvezna za pravilno delovanje strani in uspešen nakup.
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Zavrni
Sprejmi
Scroll to Top